Discipliner

Fighting hos Northpaw

Northpaw erbjuder pass inom MMA, boxning, thaiboxning samt BJJ/no-gi för nybörjare, avancerade utövare och för dig som vill tävla ända upp till elitnivå.

Läs mer om de olika disciplinerna på den här sidan.

mma

MMA


Diskussionen om vilka stilar och tekniker inom kampsport som är mest effektiva har funnits i decennier. Tack vare MMA behöver vi inte längre diskutera eller fundera på det. MMA - eller Mixed Martial Arts - samlar kort och gott tekniker från bland annat boxning, brottning, judo, brasiliansk jiu-jitsu och thaiboxning.

muay-thai

Thaiboxning


Thailands nationalsport “Muay Thai”, där sparkar, slag, knän och armbågar är tillåtna. Dessutom ingår stående kast, svep och clinch.

boxing

Boxning


”Float like a butterfly, sting like a bee”
Allting handlar om rörelse, timing och teknik. Ett fåtal tekniker som går snabbt att lära sig, men som tar en livstid att bemästra.

bjj

Brasiliansk Jiu-Jitsu


Brasiliansk jiu-jitsu (BJJ) är en brottningsform som tillåter grepp, lås, kast och svep. I början av 90-talet skapades olika turneringar för att bestämma vilken kampsport som var bäst (däribland UFC). BJJ visade sig ofta besegra de flesta. BJJ kan tränas med gi (traditionell dräkt) eller med shorts och t-shirt (no-gi).